Министрите на външните работи на Република Македония и на Гърция

...
Министрите на външните работи на Република Македония и на Гърция
Коментари Харесай

Външните министри на Македония и Гърция ще водят диалога за името


Министрите на външните работи на Република Македония и на Гърция Никола Димитров и Никос Кодзияс през днешния ден организираха среща в град Солун. Двамата се договориха да имат по-голяма и директна роля в диалозите за разрешаване на разногласието за името, съобщи БГНЕС. " Срещата беше извършена в границите на възобновения разговор и консултациите сред двете страни, целящи усилване на прозрачността и взаимното доверие. Министрите организираха добър диалог, ориентиран към насърчаването на двустранните връзки и съдействието в по-широк подтекст, обвързван с продължаващи ограничения за създаване на доверие ", оповестиха от македонското Министерство на външните работи.

Кодзияс и Димитров изразили общо очакване, че на идната среща на 17 януари медиаторът Матю Нимиц ще постави на масата рамка за диалози, която всъщност ще се развие в превъзмогването на разликите за името. " Двамата министри разискаха методологията, за метода на двете страни, както и за рамката на процеса за превъзмогване на разликата за името, и се съгласиха да имат директна роля в договарянията за превъзмогване на разликите за името ", се споделя в изказване, в което също по този начин се споделя, че те са разискали ограничения за създаване на доверие и са разискали други въпроси преди идващите политически срещи на високо ниво сред двете страни.

Срещата, съгласно гръцките медии, се е състояла в " Македония палас " в центъра на Солун при цялостна загадка и под мощни ограничения за сигурност.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР