Министрите на транспорта на Чехия, Германия, Италия, Полша, Португалия, Румъния,

...
Министрите на транспорта на Чехия, Германия, Италия, Полша, Португалия, Румъния,
Коментари Харесай

Няколко страни от ЕС ще проучват промени в законодателството за емисии от коли

Министрите на превоза на Чехия, Германия, Италия, Полша, Португалия, Румъния, Унгария и Словакия ще се срещнат в понеделник, с цел да обсъдят евентуални промени в препоръчаните ограничавания на излъчванията от транспортни средства в Европейския съюз, съобщи " Ройтерс ".

" Целта е да създадем планувания стандарт " Евро 7 " " допустим за автомобилната промишленост на Европейски Съюз и нейните клиенти ", написа чешкият министър Мартин Купка в " Туитър " преди срещата, която би трябвало да се организира по-късно в Страсбург.

Предложеният закон за Евро 7, който страните от Европейски Съюз и законодателите ще стартират да разискват по-късно тази година, ще затегне рестриктивните мерки за нездравословните за здравето замърсители, в това число азотните оксиди.

Представители на Европейски Съюз споделят, че министрите евентуално също по този начин ще координират позициите си по обособен спор за крайния период на блока за унищожаване на колите с вътрешно горене.

" Ще обсъдим и неотдавнашните законодателни актове, които оказват мощно въздействие върху автомобилния бранш и бъдещата досегаемост на самостоятелната подвижност в Европейски Съюз ", добави Купка.
Законът за излъчванията въглероден диоксид, главният инструмент на Европейски Съюз за ускорение на прекосяването на Европа към електрически транспортни средства, след опозиция от Германия в последния миг. Това изненада политиците в Брюксел и други страни членки, защото страните от Европейски Съюз и Европейският парламент към този момент бяха постигнали съглашение предходната година. Германия, подкрепяна от няколко страни, в това число Италия и Чехия, желае по-ясни гаранции, че нови коли с мотори с вътрешно горене ще могат да се продават след 2035 година, в случай че работят с въглеродно неутрални горива.

Тези страни настояват, че законът е опасност за европейската автомобилна промишленост, елементи от която също лобират за намаляване на законодателството на Европейски Съюз, което в сегашната му форма на процедура би направило невъзможна продажбата на нови коли с мотори с вътрешно горене след 2035 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР