Министрите на отбраната на 14 съюзници от НАТО, включително България,

...
Министрите на отбраната на 14 съюзници от НАТО, включително България,
Коментари Харесай

НАТО ще създаде европейска система за ПВО, България ще бъде част от нея

Министрите на защитата на 14 съдружници от НАТО, в това число България, подписаха писмо за желание за създаване на " Европейска самодейност небесен щит " като система за противовъздушна защита.

14-те страни включват: България, Белгия, Чехия, Естония, Германия, Унгария, Латвия, Литва, Нидерландия, Норвегия, Словакия, Словения, Румъния, Обединеното кралство

Инициативата, ръководена от Германия, има за цел да сътвори европейска система за противовъздушна и противоракетна защита посредством общо придобиване на съоръжение, се споделя в известие оповестено на формалния уебсайт на НАТО.

" Този ангажимент е още по-голям през днешния ден, когато ставаме очевидци на безмилостните и безразборни ракетни набези от страна на Русия в Украйна, при които умират цивилни жители и се унищожава сериозна инфраструктура. В този подтекст мощно поздравявам водещата роля на Германия в стартирането на самодейността „ Европейски небесен щит “, съобщи заместник-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана.

" Новите системи, изцяло оперативно съвместими и безпроблемно интегрирани в границите на въздушната и противоракетната защита на НАТО, доста ще покачат способността ни да пазиме Алианса от всички въздушни и ракетни закани ", добави той.

Инициативата ще разреши на всички участващи страни да разработят взаимно система за противовъздушна защита, като употребяват оперативно съвместими подготвени решения. Този многонационален и многостранен метод предлага еластичен и мащабируем метод за нациите да засилят възпирането и защитата си по ефикасен и доходоносен метод. /БГНЕС

Брюксел / Белгия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР