Министрите и зам. министрите в оставка от ГЕРБ, които вчера

...
Министрите и зам. министрите в оставка от ГЕРБ, които вчера
Коментари Харесай

Министрите на ГЕРБ в оставка бяха депутати едва няколко часа

Министрите и зам. министрите в оставка от ГЕРБ, които през вчерашния ден поставиха клетва като народни представители, са били депутати единствено за няколко часа. На тяхно място Централната изборна комисия е оповестила с решения за определени идващите в листите на партията. Става дума за 14 избраници.

" Вчера получихме писмо от ръководителя на Народното събрание, в което се споделя, че министрите и зам. министрите в оставка не би трябвало да бъдат в спор на ползи ", разяснява пред " Сега " представителят на ЦИК Таня Цанева. По думите й по тази причина членовете на кабинета в оставка са сменени със идващите в листите, до момента в който не бъдат дефинитивно освободени от министерските постове.

По Конституция не може да си едновременно депутат и в изпълнителната власт.

След като бъде определено ново държавно управление или бъде назначен длъжностен кабинет, тогава тези министри се връщат в Народното събрание, тъй като местата им се пазят. Това не важи за двамата зам.-министри Николай Нанков и Деница Николова, които си остават депутати. Те не подадоха оставка, тъй като на зам.-министри не се пазят местата в Народното събрание.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР