Министри от правителството на Бойко Борисов - Теменужка Петкова и

...
Министри от правителството на Бойко Борисов - Теменужка Петкова и
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Борисов се е срещал с руснаци от забранителния списък

Министри от държавното управление на Бойко Борисов - Теменужка Петкова и Томислав Дончев, както и самият Борисов са провеждали срещи с хора от забранителен лист на Европейската комисия – руснаци, които са прокарвали пътната карта за Турски поток. Това разгласи в изявление за бТВ някогашният вицепремиер и министър на вътрешните работи, както и един от най-близките хора до Борисов в предишното Цветан Цветанов.

Той разяснява въпроса дали по време на ръководството на ГЕРБ е имало данни за български жители, които са спонсорирани от Русия, с цел да популяризират съветската агитация у нас – процедура, която бе оповестена през уикенда от представителя на кабинета в оставка Лена Бориславова.

" Имаше данни. И в случай че се върнем на отчетите, които минаваха пред Народното събрание, навръх разузнаването отчетите бяха най-смислени и сигнализираха за съветското въздействие в България. Ние имахме ръководства, в които висшето управление на страната прокарваше съветските ползи. Турски поток е доста явен образец за това ", сподели Цветанов.

На записка на водещата, че в тази ситуация става въпрос за ръководство, в което той е взел участие, Цветанов съобщи, че това са част от разликите, които той е имал с управлението на партията към тогавашния миг.

" Понеже чуваме, че в Европа в интервала, когато се работеше обикновено с Русия, имаше уравновесена политика и се визират канцлера Меркел и други, желая да кажа, че в никакъв случай до момента никой от тези европейски политици или част от неговия екип не е провеждал срещи с хора от забранителния лист на Европейската комисия ", добави Цветанов.

Той уточни и имената на съветските представители – Воробьов и Вабаков, с които са се срещали представителите на българското държавно управление. " Теменужка Петкова, Бойко Борисов, Томислав Дончев. Те са се срещали с хора, част от забранителния лист на Европейска комисия – съветски лица, които са били част от прокарването на това, което Теменужка Петкова осъществя с подписването на пътната карта на " Турски поток ", сподели някогашният втори в партията.

Цветанов напомни, че въпросната пътна карта, подписана от Теменужка Петкова в Санкт Петербург, бе оповестена за " изгубена " и по този начин и не бе открита нито в деловодството, нито в архивите на министерството на енергетиката.

В края на диалога той призна, че е знаел за тези срещи, до момента в който е бил в ръководството и е водил голям брой диалози по този въпрос с Бойко Борисов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР