Министри от кабинета Борисов 3 ще водят предизборните листи на

...
Министри от кабинета Борисов 3 ще водят предизборните листи на
Коментари Харесай

Бойко Борисов повежда листите на ГЕРБ в София и Пловдив

Министри от кабинета " Борисов 3 " ще водят предизборните листи на ГЕРБ. Такива са настройките в ръководещата партия два месеца преди парламентарните избори. С наближаването на предизборната акция се усилват теориите коя партия по какъв начин ще поведе борбата за гласовете на гласоподавателите.

Премиерът Бойко Борисов  традиционно ще води една от трите софийски листи на ГЕРБ. Той ще е №1 и в Пловдив. Две листи – в София и в Габрово ще оглави и вицепремиерът Томислав Дончев. За лидер в Кърджали се спряга Цвета Караянчева, само че нейната номинация е под огромна въпросителна.

Управляващата партия твърдо залага на министри от кабинета. Такива, които са добре познати на гласоподавателите. Очаква се в Пазарджик листата на ГЕРБ да води Екатерина Захариева, която е родена там, а за Велико Търново сигурен е министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов, който не е член на ГЕРБ. 

Място е отделено и за съдружния сътрудник Съюз на демократичните сили. Избираемо място в пловдивската листа евентуално ще получи Румен Христов. 

Патриотите обмислят общо явяване - по този начин за Плевен се планува първата позиция да е за Каракачанов, а в Бургас за Валери Симеонов, оповестява Bulgaria on air. И в случай че при ръководещото болшинство има борба и въпроси, то при опозицията пъзелът наподобява по-ясен. 

В Пловдив " алените " се чака да поведе проф. Иво Христов, а в една от софийските листи - Георги Свиленски. При Движение за права и свободи всичко е ясно - в Кърджали води водачът на партията Мустафа Карадайь, а в Добрич – ползващият се с огромен престиж народен представител Хасан Адемов.

И въпреки всичко, в 45-ия парламент сигурно ще има и непознати лица. Особено при ГЕРБ , където интензивно с приказва за " проветряване " на листите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР