Министерството призова местните власти да отворят повече клиники за лечение

...
Министерството призова местните власти да отворят повече клиники за лечение
Коментари Харесай

Китай твърди, че скокът на респираторните заболявания е причинен от грип и други известни патогени

Министерството прикани локалните управляващи да отворят повече клиники за лекуване на тресчица и да предизвикват имунизациите измежду деца и възрастни хора, до момента в който страната се бори с вълна от респираторни болести през първата си цялостна зима след премахването на рестриктивните мерки за COVID-19.

„ Трябва да се положат старания за увеличение на отварянето на съответните клиники и зони за лекуване, удължение на работното време и увеличение на доставките на медикаменти “, сподели министерството представител Ми Фенг.

Той посъветва хората да носят маски и прикани локалните управляващи да се съсредоточат върху предотвратяването на разпространяването на заболявания на многолюдни места като учебни заведения и домове за възрастни хора.

СЗО по-рано тази седмица публично изиска от Китай да даде информация за евентуално обезпокоителен скок на респираторни болести и клъстери на пневмония при деца, както се загатва в няколко медийни отчета и световна работа за мониторинг на инфекциозни болести.

Появата на само че...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР