Министерството на земеделието спира приема на проекти по мярката за

...
Министерството на земеделието спира приема на проекти по мярката за
Коментари Харесай

Спира се приема на проекти по евромярката за инвестиции в преработката на селскостопански продукти



Министерството на земеделието стопира приема на планове по мярката за вложения в преправка на селскостопански артикули. Спирането е краткотрайно поради недоразумения с Европейската комисия и потребността от прецизиране на условията към претендентите.

В преговорния развой Брюксел е изискал да се промени текста, обвързван с допустимостта на претендентите и условието за 36 месечна история на обекти за преправка на селскостопански артикули.

Очаква се актуализирането текстове да бъдат се разгласяват за публично разискване при започване на октомври, а в средата на октомври да се възобнови приема на планови оферти по подмярката, като новият банкет ще продължи най-малко 4 месеца.

Бюджетът, очакван по процедурата, ще бъде непокътнат в размер на близо 390 млн. лв.. Приемът ще бъде ориентиран към вложения за възстановяване на цялостната активност, икономическата успеваемост и конкурентоспособността на предприятия от хранително-преработвателната индустрия.

Чрез подмярката ще се подтиква по-добро потребление на факторите за произвеждане, въвеждане на нови артикули и възстановяване на качеството и сигурността на храните, и тяхната проследяемост.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР