Министерството на здравеопазването пуска в експлоатация онлайн базирана система за

...
Министерството на здравеопазването пуска в експлоатация онлайн базирана система за
Коментари Харесай

МЗ стартира онлайн регистър за доброволци в борбата с COVID

Министерството на опазването на здравето пуска в употреба онлайн основана система за регистрация на доброволци, които да подкрепят лечебните заведения в битката с COVID-19, оповестиха от Министерство на здравеопазването.

Причините е в многочислените запитвания от жители по отношение на опциите да поддържат медицинските експерти в напъните им за справяне с пандемията и потребността от спомагателен личен състав на първа линия против COVID-19, която изпитват лечебните заведения.

Всички жители, които желаят да се включат в помощ на лечебните заведения, могат да заявят своето желание да бъдат доброволци на интернет портала на Националната здравно-информационна система на адрес или на единния информативен портал.

Кандидатите за доброволци би трябвало да попълнят персоналните си данни и да посочат контакт за противоположна връзка, като могат да опишат добити умения и опит, в случай че имат такива в областта на опазването на здравето. Доброволците имат опция сами да изберат лечебното заведение, в което биха желали да се включат на първа линия в битката с COVID-19. Ако няма авансово посочена болница, ангажирана с лекуването на пациенти с коронавирусна зараза, районните здравни инспекции ще насочват доброволците към лечебните заведения, които изпитват най-остра потребност от личен състав.

Уточняваме, че всички заявки ще се обработват напълно по електронен път.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР