Министерството на здравеопазването осигурява извънредна доставка на лекарствения продукт Калимин

...
Министерството на здравеопазването осигурява извънредна доставка на лекарствения продукт Калимин
Коментари Харесай

МЗ осигурява извънредна доставка на лекарствения продукт за пациенти с миастения гравис

Министерството на опазването на здравето обезпечава изключителна доставка на лекарствения артикул Калимин (Kalymin) за пациенти с миастения гравис.

След полученото на 28.06.2023 година съобщение, че идната доставка на лекарствения артикул ще бъде осъществена на 31.07.2023 година, Дирекция „ Лекарствени артикули “ към Министерство на здравеопазването предприе незабавни дейности. В резултат на това, притежателят на разрешението за приложимост „ Тева България “ пое ангажимент да обезпечи нужните за страната количества Калимин през идната седмица, на 04.07.2023 година След това в къси периоди те ще бъдат разпределени към търговците на едро с лекарствени артикули. По информация от логистичния отдел на „ Тева България “ плануваното количество ще обезпечи изцяло потребностите на популацията за по-дълъг интервал от време. От компанията съобщават, че ще бъде поддържан и по-голям запас от лекарствения артикул в страната. 

Временният дефицит не визира единствено България. Той е породен от индустриален проблем, обвързван със закъснение в доставката на суровина от трета страна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР