Министерството на здравеопазването окончателно се отказа от реконструкцията на изоставения

...
Министерството на здравеопазването окончателно се отказа от реконструкцията на изоставения
Коментари Харесай

Детската болница ще е в изцяло нова сграда


Министерството на здравеопазването дефинитивно се отхвърли от реконструкцията на изоставения градеж.

С писмо до Националната гражданска самодейност „ ЗА същинска детска болница “ заместник-министърът на опазването на здравето доктор Димитър Петров оповестява, че на 5 юли т.г. Министерството на здравеопазването е изискало от своето сдружение „ Здравна капиталова компания за детска болница “ ЕАД (ЗИКДБ ЕАД) да се прекратят всички действия, свързани с осъществяването на контракта за инженеринг, както и всички произлизащи от него процедури по Закон за обществените поръчки, свързани с упражняването на самостоятелен строителен контрол и инвеститорски надзор.

От Министерство на здравеопазването са дали и инструкции на изпълнителния шеф на ЗИКДБ ЕАД да стартира процедура за преустановяване на контракта на съображение член 58, алинея 4 от контракта, с едномесечно предупреждение до изпълнителя ДЗЗД „ Детско здраве “.

Основание за това от ведомството намират в „ изразената позиция на Министерство на регионалното развитие, че е неприемливо изработването на Подробен организационен проект за споразумяване на градоустройствения статут на незавършения градеж “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР