Министерството на здравеопазването обмисля разработването на мобилно приложение на Справочник

...
Министерството на здравеопазването обмисля разработването на мобилно приложение на Справочник
Коментари Харесай

Здравното министерство мисли върху приложение за диагностика и лечение на COVID-19 |

Министерството на опазването на здравето обмисля създаването на мобилно приложение на Справочник за диагностика и лекуване на COVID-19, оповестиха от ведомството.

В началото на юни в Министерство на здравеопазването е основана работна група, която да изготви класифициран лечебен указател за лекуване на вируса. То е с целесъобразен темперамент. Изготвен е документ, съдържащ две елементи - „ ядро “ - главен документ, който да сплотява и показа на българските лекари в систематизиран тип водещия интернационален опит в диагностиката и лекуването на пациенти с коронавирусна зараза.

Втората част съставлява „ експертна основа “, включваща рекомендации на уважавани български специалисти в обособените посоки на здравната просвета и процедура, експертни мнения за диагностика, терапия, наблюдаване, профилактика, държание при пациенти с коранавирус, съобразени с районните особености и медицински стандарти.

Основният действителен интерактивен указател за лекуване на COVID-19 се добави и отчасти преработи. Бяха добавени нова информация и интерактивни фигури, както и хиперлинкове, а документът, направен от кооридинаторите на работната група доктор Трифон Вълков, доктор Георги Димитров и доктор Димитър Димитров, е наличен на интернет платформите на Министерство на здравеопазването и БЛС.

Работната група не претендира за пълнота и новост на предоставената информация и си резервира правото при поява на нови рецензирани данни и мнения от експертните препоръки да трансформира наличието на документа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР