Министерството на здравеопазването на Испания предложи поставянето на втората доза

...
Министерството на здравеопазването на Испания предложи поставянето на втората доза
Коментари Харесай

Испания: Времето между дозите на РНК ваксините да се удължи за хората под 80 години

Министерството на опазването на здравето на Испания предложи слагането на втората доза от имунизациите на „ Пфайзер” и „ Модерна” да се отсрочи за лица под 80-годишна възраст, с цел да се имунизират повече хора най-малко с една доза.

Предложението, което се разисква с районните държавни управления, идва на фона на растяща заболеваемост при четвърта вълна на Covid-19.

Със 21 071 случая, 121 умряли и кумулативна периодичност от 230 Covid инфектирани на 100 000 поданици, което е със 17 пункта повече от петък, Испания още веднъж е покрай рисковия риск по стандартите на Световната здравна организация.

Страхът от четвъртата вълна усили до 82,8% броят на искащите испанци, които желаят да бъдат имунизирани, пишат локалните медии.

В опит да откри решение министърът на опазването на здравето Каролина Дариас предложи интервалът сред двете дози на РНК имунизациите да се удължи от 21 и 28 дни, на 42 и 56 дни единствено за лицата под 80 години.

За тези над 80-годишна възраст и рисковите групи вторите дози ще останат съгласно предписанието.

Предложението се базира на изследване, оповестено през април от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) на Съединените щати, съгласно което и една доза „ Пфайзер “ и „ Модерна “ реализират 80 % успеваемост против Covid-19.

Практиката с едната доза към този момент е прилагана във Англия, където 47,8% от британците са получили първата доза от имунизациите, само че единствено 12,5% имат и двете. Това ще разреши сред 75 и 80 % от испанското население да бъде предпазено, въпреки и единствено с една доза, показват управляващите в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР