Министерството на здравеопазването на Испания обяви официално за първи открит

...
Министерството на здравеопазването на Испания обяви официално за първи открит
Коментари Харесай

Първи случай на маймунска шарка при жена в Испания

Министерството на опазването на здравето на Испания разгласи публично за първи открит случай на маймунска шарка при жена. Тя е от района на Мадрид и е обвързвана с мъжете, при които в началото беше открит вирусът в страната, съобщи БНР.

Здравното министерство стартира осведомителна акция, която цели да увеличи информираността измежду популацията за предаването на заболяването. Като част от нея бе отхвърлена теорията, че маймунската шарка се популяризира единствено измежду хомосексуални мъже.

Според здравните управляващи не е вярна и информацията, че имунизацията против ковид-19 на „Астра Зенека“ е повода за навлизането на маймунската шарка измежду хората, защото в нея се употребява аденовирус от шимпанзета.

Испания разгласи, че ще се причисли към страните, които ще разчитат Европейската комисия да контракти и разпредели сред тях ваксини против варицела, с цел да се оправят с бързия ритъм на разпространяване на маймунската шарка.

Само в четвъртък следобяд бяха доказани нови 17 случая, четири от които в Каталуния. Те се прибавят към оповестените по-рано други 84 случая от Здравния институт „Карлос III“. Така страната задмина Англия по брой инфектирани и регистрира най-вече случаи отвън Африка.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР