Министерството на здравеопазването /МЗ/ възобновява централизирания търг за лекарства. Това

...
Министерството на здравеопазването /МЗ/ възобновява централизирания търг за лекарства. Това
Коментари Харесай

Министерството на здравеопазването възобновява централизирания търг за лекарства

Министерството на здравеопазването /МЗ/ възобновява централизирания търг за медикаменти. Това оповестиха от пресслужбата на Министерство на здравеопазването. Процедурата за електронната платформа беше оповестена през ноември 2016 година, само че след това беше спряна поради обжалвания.

Продължава сключването на рамкови съглашения за централизирано закупуване на медикаменти за потребностите на лечебните заведения.

Процедурата ще се организира напълно електронно и единствено за противотуморни лекарствени артикули, за които средствата се възвръщат от НЗОК на лечебните заведения на съображение член 45, алинея 18 от ЗЗО. Причината търгът да продължи единствено за тези медикаменти е, че едно от най-големите бюджетни пера на НЗОК се образува от тях. Това са лекарства, прилагани в болничната помощ и заплащани от НЗОК, отвън цената на клиничните пътеки и амбулаторните процедури.

Останалите лекарствени артикули са включени в клиничните пътеки и не се заплащат настрана от НЗОК. По тази причина Министерство на здравеопазването приключва позициите по публичната поръчка, с цел да даде на лечебните заведения опция да трансформират декларираните количества и да включат нови групи лекарствени артикули в поръчките си.

На идващ стадий, след обобщаване на обновените поръчки, Министерство на здравеопазването ще разгласи нова открита процедура по подписване на рамкови съглашения посредством осъществяване на електронен търг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР