Министерството на здравеопазването е разпоредило проверка на фактите и обстоятелствата

...
Министерството на здравеопазването е разпоредило проверка на фактите и обстоятелствата
Коментари Харесай

МЗ нареди проверка има ли корупция в болница Лозенец

Министерството на опазването на здравето е разпоредило инспекция на обстоятелствата и събитията в болница " Лозенец ". Това разгласи в ефира на Българска национална телевизия зам.-министърът на опазването на здравето проф. Илко Гетов във връзка изказванията за корупционни схеми.

" Необходимо е да има баланс. Няма по какъв начин такава значима система, където има доста средства, да няма ползи. Те може да стопански, политически, само че би трябвало да има баланс ", изясни отрасловият министър.

Той изясни, че са получили сигнал от доцент Добри Хазърбасанов, срещнали са се с него и незабавно са реагирали, както е било и със случая " Пирогов ".

" Министърът на опазването на здравето и министерството дефинират правната рамка и регулаторната рамка, в която действа системата. Ние самите нямаме контролни функционалности. Изпълнителната организация " Медицински контрол " също ще предприеме тези дейности, които са нужни ", добави още той.

Гетов уточни и че състезанията за нови шефове на лечебни заведения ще бъдат оповестени, откакто наближи времето за всеки един, защото техният мандат изтича. Засега обаче състезанията са спрени, с цел да се реши кой по кое време да бъде разгласен.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР