Министерството на здравеопазването е разпоредило проверка на фактите и обстоятелствата

...
Министерството на здравеопазването е разпоредило проверка на фактите и обстоятелствата
Коментари Харесай

Зам.-министърът на здравеопазването: Разпоредили сме проверка на болница Лозенец

Министерството на опазването на здравето е разпоредило инспекция на обстоятелствата и събитията в болница " Лозенец ". Това сподели в ефира на Българска национална телевизия заместник-министърът на опазването на здравето проф. Илко Гетов. Очаква се отчет по тази инспекция в края на февруари. Тогава ще има повече изясненост по протичащото се там.

По думите му, Здравната каса е провела сходна инспекция и вследствие на това се е стигнало и до медиите.

" За страдание, цялата тази история и в болница " Лозенец ", и в " Пирогов " доста въздейства върху имиджа и отношението към системата на опазване на здравето. Носят негативи както за лечебните заведения, по този начин и за лекарите, за медицинските експерти. Може би би трябвало да разделим мениджърите от лекарите, тъй като концепцията е българските жители да бъдат лекувани качествено тогава, когато им е належащо ", уточни Илко Гетов, зам. министър на опазването на здравето.

Проф. Гетов сподели, че са получили в министерството въпросния сигнал от доцент Добри Хазърбасанов, срещнали са се с него и незабавно са реагирали, както е било и със случая " Пирогов ".

" Министърът на опазването на здравето и министерството дефинират правната рамка и регулаторната рамка, в която действа системата. Ние самите нямаме контролни функционалности. Изпълнителната организация " Медицински контрол " също ще предприеме тези дейности, които са нужни ", добави още той.

Конкурсите за нови шефове на лечебни заведения ще бъде разгласен когато наближи времето за всеки един, защото изтича мандата им, само че на този стадий те са спрени, с цел да се реши кой по кое време да бъде разгласен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР