Министерството на вътрешните работи на Република Северна Македония съобщи за

...
Министерството на вътрешните работи на Република Северна Македония съобщи за
Коментари Харесай

Полицията в Скопие задържа девет български фенове на Левски

Министерството на вътрешните работи на Република Северна Македония заяви за уеб страницата 4news, че полицията в Скопие е задържала девет български жители, почитатели на ПФК " Левски " София. Министерството заяви, че българите са арестувани за нарушение на публичния ред преди мача от Лигата на конференциите, който се игра снощи на стадион “Тодор Проески ” в Скопие. МВнР осведоми по-рано, че българинът е ранен в случай преди футболната среща сред ПФК " Левски " и ФК " Шкупи "  в столицата на Република Северна Македония. По-късно градската болница в Скопие “Св. Наум Охридски ” заяви за уеб страницата 4news, че той е бил опериран. 

Българският футболен почитател е бил ранен с изострен предмет в корема, обиден е черният дроб. По-рано в болничното заведение е постъпило и още едно лице, което е препратено в друга клиника.

На входа на стадион “Тодор Проески ”, в зоната под трибуните, група почитатели влязоха в спор със чиновници на полицията, който бързо прерасна във физическа разпра. Във видеоклиповете се виждат летящи бутилки от сок или бира, както и някои по-големи предмети. По-рано български футболни почитатели бяха нападнати в Република Северна Македония минути преди началото на футболния мач от Лигата на конференциите сред ФК " Шкупи " и " Левски " София на стадион " Тодор Проески " в Скопие. 

Атмосферата се нажежи още преди мача с неуместни мнения и известия в обществените мрежи, като проекти за изгаряне на македонското и албанското знаме по време на снощния мач. Клубен дуел от прилежащи страни постоянно основава условия съперничеството да излезе и отвън трибуните, само че в тази ситуация то е извънредно изострено поради политическите спорове сред Република Северна Македония и България, тъй че нетърпимостта елементарно може да ескалира, показва порталът " Спорт1 ".

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР