Министерството на вътрешните работи на Казахстан съобщи, че почти 100

...
Министерството на вътрешните работи на Казахстан съобщи, че почти 100
Коментари Харесай

100 хиляди руснаци са избягали в Казахстан от началото на мобилизацията

Министерството на вътрешните работи на Казахстан заяви, че съвсем 100 000 руснаци са влезнали в страната от оповестяването на " частичната " готовност в Русия.

Казахстан и Русия имат дълга граница, няколко контролно-пропускателни пункта и руснаците не се нуждаят от виза или паспорт, с цел да влязат в Казахстан.

След напора от съветски жители Министерството на вътрешните работи на Казахстан предложи задграничният паспорт да стане наложителен за приемане на регистрация за краткотрайно престояване в страната. Сега за това е задоволителен съветски паспорт.

Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев сподели, че в страната няма рецесия или суматоха поради напора на руснаци, само че назова обстановката комплицирана и даде обещание да я разиска с съветските управляващи.

Руският президент Владимир Путин ще дойде в Казахстан на 14 октомври за срещата на върха на държавните глави на Оперативно-наблюдателно дело, която ще се организира в столицата Астана.

" Най-важното е, че поддържаме съглашение със прилежащите страни. Няма да загубим нищо от това. През последните дни доста хора от Русия пристигнаха при нас. Повечето от тях са принудени да изоставен заради сегашната безнадеждна обстановка. Ние сме длъжни да се погрижим за тях и да осигурим тяхната сигурност. Това е политически и филантропичен въпрос. Възложих на държавното управление да вземе нужните ограничения ", сподели Токаев.

Министър-председателят на Казахстан Алихан Смаилов изиска да се подсигурява законността и реда по отношение на увеличението на броя на посетителите от Русия, да се ускори разяснителната работа и да им се помогне при регистрацията и намирането на работа. В същото време той инструктира чиновниците да стабилизират пазара на жилища, където цените скочиха невъобразимо през последните няколко дни. В същото време той означи, че първостепенна задача на държавното управление е да пази ползите на жителите на Казахстан.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР