Министерството на вътрешните работи иска да закупи 20 броя стационарно-преносими

...
Министерството на вътрешните работи иска да закупи 20 броя стационарно-преносими
Коментари Харесай

МВР купува 20 камери за скорост за 2 млн.лв. без ДДС

Министерството на вътрешните работи желае да закупи 20 броя стационарно-преносими устройства за надзор на скоростта за 2 млн. лв. без Данък добавена стойност, демонстрира информация в регистъра за публични поръчки, написа Българска телеграфна агенция.

Поръчката е оповестена на 14 ноември, а крайният период за подаване на предложения е 9 декември. Тя включва доставка, апаратура, конфигуриране, настройване, тестване и стартиране в деяние на цялото съоръжение и програмен продукт, консолидиране с автоматизирани осведомителни системи на Министерство на вътрешните работи и предаване на данни за генериране на електронен фиш, образование на работещите с устройствата чиновници на Министерство на вътрешните работи, техническа поддръжка и гаранционно обслужване на устройствата.

Машините за надзор на скоростта би трябвало да обгръщат най-малко три пътни ленти, както и да правят годно премерване на скорост, снимане, документиране и различаване на регистрационните номера на не по-малко от 95% от всички МПС, направили нарушавания.

От Министерство на вътрешните работи желаят устройствата да засичат нарушавания на скоростта на транспортни средства в диапазона от 30 до 300 км/ч когато и да е на денонощието.

Камерите ще би трябвало да могат да засичат нарушителите при промяна на пътната лента, шофиране наоколо (паралелно или един зад друг), както и в случаите на разминаване (изпреварване), а също и при придвижване в лента за наложително прекъсване на автомагистрала.

Друго изискване в публичната поръчка е машините да съхраняват най-малко 40 000 снимани нарушавания, както и да работят най-малко осем часа със лична батерия.

Устройствата за надзор на скоростта би трябвало да съхраняват данните на всички минали транспортни средства, в това число и тези без открити нарушавания -в това число регистрационен номер, дата, час, място и посока на придвижване. Министерство на вътрешните работи показва, че заличаване на файлове не може да става от оператор през потребителския интерфейс, без да са трансферирани всички данни в автоматизираната осведомителна система на ведомството.

За последните две години това е втора социална поръчка за устройства, които да наблюдават за извършители на скоростта. Справка на уеб страницата на организацията за публични поръчки сподели, че през август 2021 година, когато министър на вътрешните работи е Бойко Рашков, е оповестена процедура за 2 566 666,67 лв. без Данък добавена стойност за доставка на 56 стационарно-преносими уреди за надзор на скоростта. Те са с сходни спецификации като в актуалната социална поръчка.

По публичната поръчка от предходната година към този момент има подписан контракт с компания Сектрон ООД на 30 септември 2021 година за 2 560 320 лв. без Данък добавена стойност, а посоченият период за доставка е изминал през март тази година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР