Министерството на вътрешните работи и аптекарският бранш влязоха в словесен

...
Министерството на вътрешните работи и аптекарският бранш влязоха в словесен
Коментари Харесай

МВР влезе в спор с аптекарския бранш заради масираните проверки

Министерството на вътрешните работи и аптекарският отрасъл влязоха в вербален спор. Причина за това станаха масираните провеки на Министерство на вътрешните работи за продажба на лекарствени артикули на спекулативни цени. Днес аптеки сложиха на входа известие, че няма да работят заради " изключителни инспекции на голям брой институции ". " Имаше единични случаи на аптеки, които слагаха бележки, че поради инспекциите са ангажирани и няма да работят. Това съгласно мен е тип далавера в тази обстановка, тъй като инспекциите не би следвало и не пречат на естественото действие на аптеките “, оплака се вътрешният министър Младен Маринов пред БНР.

Час по-късно ръководителят на Асоциацията на притежатели на аптеки Николай Костов разгласи подготвеност за митинг против масираните инспекции от страна на Министерство на вътрешните работи. Те бяха разпоредени преди ден от Софийската градска прокуратура за попречване на продажба на лекарствени артикули в аптечната мрежа, складовите бази и посредством разгласи, оповестени в интернет уеб сайтове, на спекулативни цени.

Столична дирекция на Министерство на вътрешните работи, Столична районна здравна ревизия, Комисия за отбрана на потребителите, кмета на Столична община, Териториална дирекция на Национална организация за приходите ще правят проверки през целия интервал на оповестеното изключително състояние. Контролните органи ще ревизират за нарушаващи наредбите, свързани с търговия с лекарствени артикули без позволение, включително, продажби, предложение, търговски покупко-продажби по интернет.

До момента са тествани редица аптеки в столицата. Съставен е един акт за определяне на административно нарушаване от Изпълнителната организация по медикаментите и седем протокола с наставления за подписване на контракти за стерилизация от Столичната РЗИ, оповестиха от държавното обвиняване.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР