Министерството на външните работи съобщи, че след подадената оставка на

...
Министерството на външните работи съобщи, че след подадената оставка на
Коментари Харесай

Етиопия въведе извънредно положение

Министерството на външните работи заяви, че след подадената оставка на министър-председателя на Етиопия Хайлемариам Десален, считано от 16.02.2018 година в страната е въведено изключително състояние за шест месеца, с опция за удължение.

Министерство на външните работи предизвестява българските жители, пътуващи или пребиваващи на територията на Етиопия, за вероятни цивилен безредици и прояви на принуждение.

Пребиваващите в Етиопия български жители е належащо да наблюдават деликатно информацията в локалните средства за всеобщо осведомление, да се преценяват с цялата съвестност на въведеното изключително състояние и прецизно да извършват разпорежданията на органите за сигурност. При вероятно пораждане на цивилен безредици и принуждение да останат по домовете си или на друго несъмнено място, да се подсигурят с най-необходимото – храна, вода и лекарства, както и да уведомят околните си и приятелите за основаната обстановка и да ги предупредят за вероятни нарушавания в връзката.

На българските жители, на които предстоят пътувания до Етиопия, които не могат да бъдат анулирани, се предлага да се възползват от опцията да се записват в рубриката „ Пътувам за... " на интернет-страницата на Министерство на външните работи.

При нужда, българските жители могат да потърсят подпомагане и настояща информация от българското посолство във ФДР Етиопия на следните дежурни телефони: +251911252514; +251913069999. Сигнали за изпаднали в неволя български жители се одобряват непрекъснато и от дирекция „ Ситуационен център " на Министерство на външните работи на телефон: +359 2 948 24 04 и имейл: [email protected].
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР