Министерството на външните работи публикува актуална информация за мерки и

...
Министерството на външните работи публикува актуална информация за мерки и
Коментари Харесай

Актуална информация за мерките и ограниченията при придвижването в Европа и по света

Министерството на външните работи разгласява настояща информация за ограничения и органичения на напредването в страни от Европа и по света към 26 март по отношение на пандемията от ковид.

Република Северна Македония – Правителството на Република Северна Македония обмисля нови, по-строги ограничения за ограничение на обществените контакти на жителите.

Забранява се придвижването на жители на територията на Република Северна Македония на 28 – 29 март (събота и неделя) от 16: 00 ч. до 05:00 ч. локално време. Министърът на опазването на здравето Венко Филипче моли към жителите да не подхващат независимо и без консултация с доктор каквито и да било профилирани лечения за предварителна защита от ковид. Той акцентира, че основа на сполучливата битка против болестта е ранното диагностициране.

Дания – Към момента продължава да оперира директната линия Копенхаген-София, изпълнявана от компанията Уиз Еър. Съгласно уеб страницата на самолетната компания, до края на март 2020 година има полети на 26 март (час на политане: 17.25 ч. локално време), 29 март (час на политане: 22.05 ч.) и на 31 март (час на политане: 21.55 ч.). За месец април са оповестени постоянни полети всеки вторник и събота (с часове на политане в 21.55 ч.).

Не е изключено разписанието на полетите да се промени, като могат да се чакат и спомагателни ограничавания на превоза в страната, включително и на въздушния превоз от/до Дания.

Българските жители могат да извършат летищен пренос на летище Каструп в Копенхаген, единствено в случай че имат самолетен билет за следващ полет по маршрута си до България.

Гражданите няма да бъдат позволени на територията на Дания, в случай че някой от тях не обитава трайно в страната или няма друга основателна причина за това.

В директната зона на летището в Копенхаген няма хотел и в сегашния интервал директните пасажери не са допускани отвън летището за прилагане на околните хотели.

Канада – От 00.01 ч. на 21 март е в действие краткотрайно затваряне на границата сред Канада и Съединени американски щати за пътувания за туризъм и забавление. Изключение от възбраната се планува единствено за доставчиците на артикули и услуги и за работещите в прилежащата страна поданици от двете страни на границата.

С цел ограничение на противозаконното прекосяване на границата сред Канада и Съединени американски щати бе подписано реципрочно съглашение за връщане назад на незаконните мигранти, подаващи молби за леговище след 00:01 ч. на 21 март. Споразумението ще остане в действие до анулация на оповестеното краткотрайно затваряне на границата сред двете страни, на този стадий за 30 дни.

От 12:00 ч. на 18 март влезе в действие възбрана за пътешестване на непознати жители до Канада, като се изключи: лица с непрекъснато престояване в Канада, членове на фамилиите на канадски жители, упълномощени дипломатически представители в Канада и членовете на техните фамилии, членове на самолетни екипажи, жители на Съединени американски щати и пасажери, преминаващи директно през Канада.

Ще бъде допустимо директно прекосяване на непознати жители през Канада в границите на до 24 часа. С цел образуване на преноса представители на граничните канадски управляващи обезпечават специфичен конвой за пътуващите.

Забраната няма да се отнася за лица с годни работни и студентски визи, краткотрайно наети лица и получили статут на непрекъснато пребиваващи преди 16 март 2020 година, които към момента не са влезнали в Канада. Предстои да бъде избрана датата, от която ще влязат в действие тези изключения.

Въведен е наложителен 14-дневен интервал на самоизолация за всички завръщащи се в Канада пасажери.

Лицата, чиито позволения за престой в Канада изтичат в границите на идващите 30 дни следва неотложно да подадат заявки за удължение на периода. Последното ще им обезпечи законен статут на престояване за времето до взимане на решение по молбата за удължение от канадска страна. Подаване на заявки за удължение се прави единствено при съществуване на годно позволение за престой.

Всички пасажери, които демонстрират грипоподобни признаци, в това число канадски жители, няма да имат право да се качат на полет за Канада.

Вътрешните и товарни полети остават отвън обсега на горепосочените ограничения.

От 00:01 ч. на 18 март 2020 година всички интернационалните полети от Европа, Азия, Африка и Южна Америка са пренасочвани само към следните 4 летища в страната:

- Торонто – летище „ Лестър Пиърсън “;

- Монреал – летище „ Пиер Трюдо “;

- Летището във Ванкувър;

- Летището в Калгари.

Въвеждат се засилени хигиенични ограничения и медицински прегледи по летищата. Въздушните екипажи се задължават да подават сигнал при подозрение за пасажер със признаци на COVID-19.

Редовното прекосяване на канадската сухоземна и морска граница със Съединени американски щати от страна на камиони с доставки, членове на екипажи на морски съдове и транспортния личен състав на влакове, служащи, на които постоянно се постанова прекосяване на границата, ще бъдат разрешени без условие за 14-дневна изолираност.

Като част от оповестеното изключително състояние, управляващите в провинция Нова Скоша постановиха ограничавания за влизане в провинцията от 6.00 на 23 март 2020 година Мярката обгръща всички входни пунктове на провинцията и е годна за всички типове транспорт. Извършват се полицейски инспекции на преминаващите.

Властите на Северозападните канадски територии също постановиха възбрана за влизане през всички входни пунктове, с изключение за заетите в браншове от витално значимо значение.

Въведен е наложителен 14-дневен интервал на самоизолация за всички идващи в Канада интернационалните пасажери.

Забранява се напредване с градски превоз за лица, проявяващи грипоподобни признаци.

Недопустимо е използване на режим на самоизолация, дружно с лица от уязвими групи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР