Министерството на външните работи потвърди отзоваването на десет служители на

...
Министерството на външните работи потвърди отзоваването на десет служители на
Коментари Харесай

МВнР потвърди, че Русия гони десет български дипломати

Министерството на външните работи удостовери отзоваването на 10 чиновници на посолството ни в Москва. Те би трябвало да изоставен територията на Русия.

Официалното изказване на ведомството ни идва, откакто по-рано през днешния ден съветското външно министерство заяви, че чиновници на задачата ни са

" На 18 април изключителният и пълномощен дипломат на Република България в Руската федерация Атанас Кръстин беше извикан в съветското външно министерство, където му беше връчена нота, с която се афишират за личност нон грата чиновници на българското посолство в Москва ", се споделя в известие на съветското Министерство на външните работи.

В известието обаче не се предоставяше информация какъв брой са изгонените български дипломати и на какво публично съображение.
 Русия изгони български дипломати
Русия изгони български дипломати

Това е второ сходно решение този месец

От министерството означиха, че тази мярка е отговор на " нестимулираното ", съгласно ведомството, решение, за оповестяване на 10 дипломати от съветското посолство в София за персони нон грата.

Това е второто изпъждане на български дипломати от Русия за този месец, откакто на 8 април като ответна мярка на решение от 2 март на българските управляващи, упрекнати в шпионаж.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР