Министерството на външните работи подкрепи кампанията по отбелязване на Международния

...
Министерството на външните работи подкрепи кампанията по отбелязване на Международния
Коментари Харесай

Борбата с насилието над жени получи подкрепа от родно ведомство

Министерството на външните работи поддържа акцията по отбелязване на Международния ден за унищожаване на насилието против дами – 25 ноември. Под надпис „ Оранжев свят: Да сложим завършек на насилието в този момент! ” министърът на външните работи Светлан Стоев и посланиците на страните – членки на Европейски Съюз, Швейцария, Съединени американски щати и Англия демонстрираха своята поддръжка за акцията на събитие, проведено пред Народния спектакъл в столицата от посолствата на Словения и Австрия. Вицепремиерът Атанас Пеканов също взе участие в самодейността.

Оранжевият цвят на посланията е определен от Организация на обединените нации и символизира упованието за едно по-добро бъдеще, без принуждение против дами.
Жертва на домашно принуждение: Скачала съм от 8 етаж, с цел да се спася
В понеделник се организира спокойно шествие във връзка Международния ден против домашното принуждение. Само за последната година са регистрирани пов...



Насилието против дами и девойки остава едно от най-широко публикуваните и съкрушителни нарушавания на правата на индивида в актуалния свят. Последиците от пандемията в допълнение изостриха казуса, създавайки самобитна „ пандемия в сянка ”.

На този ден, повече от всеки различен, би трябвало да си напомним, че мълчанието, стандартите и стигмата нямат място в нито едно демократично и толерантно общество, каквото е българското. Пътят за справяне с казуса минава през високата степен на информираност и осъзнатост на всеки един човек, тъй че този тип принуждение да бъде изкоренен вечно.

Тази година ще стартира и акцията UNiTE, отдадена на прекратяването на насилието против дамите. Тя включва 16 дни на деяние, водена е от Генералния секретар на Организация на обединените нации и ООН-Жени и цели повишение на осведомеността в международен мащаб. Кампанията ще завърши на 10 декември 2021 година с отбелязването на Международния ден на правата на индивида.
Ирини Зикидис: Разбрахте ли по какъв начин западно Неправителствени организации - вместо помощ за насилени дами, заплаща милиони за заплати?
Кратка история за израждането на неолиберализма или по какъв начин една обективна концепция, като първата вълна на феминизма, се трансформира в бутафорен...

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР