Министерството на външните работи остро осъжда разпространяването на антисемитска карикатура,

...
Министерството на външните работи остро осъжда разпространяването на антисемитска карикатура,
Коментари Харесай

Костадинов се видя в чудо! Външно осъди ,,Възраждане“ за колажа с Паси: Ще си понесат отговорността

Министерството на външните работи остро осъжда разпространението на антисемитска подигравка, ориентирана против господин Соломон Паси.
Това се споделя в позиция на Министерството на външните ни работи.
Миналата седмица в Телеграм канал с името „ Възраждане “ се появи колаж, на който някогашният вътрешен министър Паси е в раирани облекла, носени в концлагерите и е воден принудително от нацистки бойци. На него има и надпис: „ Щом не искаш от съветския газ ела да ти пуснем от нашия “ (правописът е запазен). От партия „ Възраждане “ отхвърлиха да имат нещо общо с него, само че българската организация на евреите „ Шалом “ сезира прокуратурата по случая. ДАНС и ГДБОП започнаха инспекция.
„ Подобни дейности са изцяло неприемливи и причинителите следва да понесат плануванаъа от закона отговорност. Министерството напомня, че антисемитизмът е извънредно остра демонстрация на непоносимост и ненавист, която опонира, както на ползите и полезностите на Република България, по този начин и на историческите обичаи на българското общество, което справедливо се гордее със спасяването на българските евреи по време на Втората международна война “, споделят от Министерство на външните работи.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР