Министерството на външните работи на Украйна заведе дело срещу Мария

...
Министерството на външните работи на Украйна заведе дело срещу Мария
Коментари Харесай

Украйна заведе дело срещу руския комисар по правата на детето

Министерството на външните работи на Украйна заведе дело против Мария Львова-Белова, комисар по правата на детето към Президента на Руската федерация, за нелегално осиновяване на украинско дете, отвлечено от съветската войска в Мариупол. Това заяви през днешния ден Пресслужбата на Украинското държавно управление.

В изказването се споделя, че съветският комисар е признал, че е съдействал за противозаконното осиновяване в Руската федерация на още към 350 деца от окупираните региони на Донбас.

„ Прехвърлянето на украински деца от краткотрайно окупираните територии на Украйна в Русия и последващото им осиновяване от съветски жители жестоко нарушава законодателството на Украйна, както и Женевската спогодба за отбрана на цивилните лица по време на война от 1949 година, която планува задължението на страната окупатор да не трансформира гражданското положение на децата и Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на детето от 1989 година ”, безапелационен е екипът на Димитро Кулеба. Според специалистите дейностите на Львова-Белова съдържат признаци на престъпно закононарушение.

„ Призоваваме интернационалната общественост изрично да осъди продължаващите закононарушения, осъществени от Русия и нейни чиновници против деца във краткотрайно окупираните украински територии. Украйна ще продължи да поставя всички старания, с цел да подсигурява, че украинските деца, които са били нелегално отнети и осиновени в Русия, ще бъдат върнати на техните родители или законни настойници ”, акцентират от ведомството. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР