Министерството на външните работи на Република Северна Македония осъди случилото

...
Министерството на външните работи на Република Северна Македония осъди случилото
Коментари Харесай

Македонското Външно осъди случилото се по време на футболната среща с България на стадиона в Скопие

Министерството на външните работи на Република Северна Македония осъди случилото се през вчерашния ден на стадиона в Скопие по време на футболната среща сред националните тимове на Северна Македония и България, което прави оценка като „ израз на език на омразата ”, съобщи Българска телеграфна агенция.

Припомняме, че на снощния мач последователите на домакините посрещаха родните почитатели, както и футболистите ни с възгласи " Българи, татари ". А химнът ни " Мила родино " беше осивркан по изключително безсрамен и противен метод.

„ Спортните събития съставляват в най-голяма степен правилата на почтеност, взаимно почитание и съревнование в дух на великодушие. Злоупотребата с това и разпространение на ненавист и назадничавост е диаметралност на главната им концепция. И в бъдеще Северна Македония и България ще продължат да работят интензивно за възстановяване на връзките си като съдружници в НАТО, бъдещи сътрудници в Европейския съюз и на първо място като положителни съседи ”, се споделя в позицията, оповестена на страницата на Министерство на външните работи в Република Северна Македония.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР