Министерството на външните работи на Република България обяви още един

...
Министерството на външните работи на Република България обяви още един
Коментари Харесай

Още един руски дипломат бе обявен от МВнР за персона нон грата

Министерството на външните работи на Република България разгласи още един съветски посланик за личност нон грата и изиска правоохранителните органи на Руската федерация да окажат цялостно подпомагане на българските управляващи в следствието на гърмежите в български оръжейни хранилища, унищожаването на материални доказателства при пожар и отравянето на трима български жители, с цел да може да бъдат разкрити причинителите и предадени на съд.
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева организира с посланика на Руската федерация в София. България желае да поддържа равнопоставени и взаимноизгодни връзки с Русия и в тази връзка упорства за интензивно и резултатно подпомагане от съветска страна за изясняване на събитията към случаите на наша територия.
 Министерство на външните работи кани на следващия ден на среща съветския дипломат у нас Министерство на външните работи кани на следващия ден на среща съветския дипломат у нас
" Министерството на външните работи предложения на следващия ден на среща посланика на Руската федерация в Република България. След срещата ще ви информи...
Обърнато бе и внимание на някои обществени мнения на публични съветски представители, които българската страна счита за изцяло неуместни.
" Ние сме, само че това не значи, че имаме стопани, както заявихте неотдавна пред медии. Българските служби работят само в полза на националните ни ползи ", сподели Захариева пред съветския дипломат.
Българският първи посланик съобщи, че Министерство на външните работи си резервира правото за още ответни дейности и настоятелно изиска от посланика съветските дипломати да прекратят осъществяването на дейности, несъвместими с Виенската спогодба за дипломатическите връзки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР