Министерството на външните работи на Израел упреква Южна Африка, че

...
Министерството на външните работи на Израел упреква Южна Африка, че
Коментари Харесай

Израел отхвърли обвиненията на ООН в геноцид, нарече ги кървава клевета

Министерството на външните работи на Израел укорява Южна Африка, че е поискала от Международния съд да проверява страната за хипотетично нарушение на Конвенцията на Организация на обединените нации за геноцида по време на войната в Газа против " Хамас ", като отхвърля обвиняванията на Претория като " кървава клюка ", съобщи The Times of Israel.

" Твърдението на Южна Африка няма никаква фактическа и правосъдна основа и е подла и евтина употреба на съда ", се показва в изказване на министерството. " Южна Африка си сътрудничи с терористична формация, която приканва за заличаване на страната Израел ".

Министерството упреква ХАМАС за страданията на палестинците в Ивицата Газа, като се е пробвала да " извърши геноцид " на 7 октомври, когато терористите от Ивицата убиха към 1200 души и взеха към 240 заложници, откакто нахлуха в Южен Израел.

То също по този начин акцентира, че израелските военни интервенции в Газа са ориентирани против ХАМАС и други терористични фракции, като прибавя, че " Израел е изяснил, че жителите на Ивицата Газа не са зложелател ".

" Призоваваме Международния съд и интернационалната общественост да отхвърлят с решителност неоснователните искания на Южна Африка ", се акцентира в изказването.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР