Министерството на външните работи на България предупреди с вербални ноти

...
Министерството на външните работи на България предупреди с вербални ноти
Коментари Харесай

България предупреди Гърция и Турция за покачване на водите на Арда и Марица

Министерството на външните работи на България предизвести с вербални ноти управляващите в Гърция и Турция за предстоящо рисково повишаване на водите на реките Арда и Марица.

В предизвестието към гръцките управляващи се обръща внимание на вероятността от преливане на язовир „ Ивайловград “ поради предстоящи интензивни превалявания по целия водосбор на река Арда в идващите дни. С цел сработване на постъпващия приток Водноелектрическа централа „ Ивайловград “ минава на 24-часов режим на работа, заради което дебитът на река Арда след язовира ще надвиши  300 кубични метра в секунда.

Турските управляващи са предизвестени, че въпреки равнището на Марица към Свиленград да е под прага на предупреждение съгласно Системата за ранно предизвестие, има възможност в сряда и четвъртък водното количество да премине жълтия и оранжевия предел и да стигне аления предел на паника.

В нотите се акцентира, че Министерство на външните работи поддържа непрекъсната връзка с представителите на Министерството на околната среда и водите и при нужда ще осведоми посолствата на двете страни в София.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР