Министерството на външните работи (МВнР) работи съвместно с партньори и

...
Министерството на външните работи (МВнР) работи съвместно с партньори и
Коментари Харесай

МВнР работи с партньори и държави за освобождаването на корабите Галакси лийдър“ и „Руен“

Министерството на външните работи (МВнР) работи взаимно с сътрудници и страни, които имат техни жители на борда на корабите „ Галакси лийдър “ и „ Руен “, за освобождението на плавателните съдове и екипажите им. Това оповестиха от ведомството за Българска телеграфна агенция.

 

Българските моряци на корабите „ Галакси Лийдър “ и „ Руен “ са в положително здравословно положение. Помощник – капитанът на кораба „ Руен “, който бе ранен е получил, нужната болнична помощ в Оман и е напът за България.

 

Относно кораба „ Верила “, посолството ни в Дъблин е поискало още през вчерашния ден информация от ирландските управляващи по случая. Към момента публична информация няма, защото протичат оперативни дейности, оповестяват още от Министерство на външните работи. 

 

Товарният транспортен съд „ Галакси лийдър “ с българи на борда бе покорен от йеменските бунтовници хуси в Червено море в края на ноември, напомня Българска телеграфна агенция. 

 

Плаващ под малтийски байрак транспортен съд, който е българска благосъстоятелност – „ Руен “, е бил взет на абордаж след случай в Арабско море край крайбрежията на остров Сокотра в Йемен предходната седмица. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР