Министерството на външните работи (МВнР) препрати до Централната избирателна комисия

...
Министерството на външните работи (МВнР) препрати до Централната избирателна комисия
Коментари Харесай

МВнР: Изборите в чужбина пред риск?

Министерството на външните работи (МВнР) препрати до Централната изборна комисия (ЦИК) писма от българи в чужбина, които са недоволни от назначените сформира на секционни комисии зад граница за предварителните парламентарни избори на 2 април. От ЦИК дадоха отговор, че назначенията на секционните изборни комисии зад граница се вършат след оферти на ръководителите на дипломатическите и консулските ни задачи, заяви БНР.

Комисията също по този начин желае мнение от Министерство на външните работи дали поради недоволството на българските общности изборите в чужбина се слагат под риск.

" Сметнахме за належащо да изразят мнение слага ли се в риск организацията на изборите отвън страната вследствие на заявяването на позиция на българските жители отвън страната, подпомагащи организацията на изборите, и в случай че да - има ли подготвеност Министерството на външните работи за превъзмогване на риска и за гарантиране на безпроблемното застраховане на организационно-техническата част от произвеждането на изборите на 2 април ", коментира Елка Стоянова от Централната изборна комисия.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР