Министерството на външните работи (МВнР) предупреждава пътуващите в Северна Гърция

...
Министерството на външните работи (МВнР) предупреждава пътуващите в Северна Гърция
Коментари Харесай

Външно предупреждава пътуващите до Гърция за тежка пътна обстановка

Министерството на външните работи (МВнР) предизвестява пътуващите в Северна Гърция за усложнена пътна конюнктура заради ниски температури и изобилен снеговалеж.

В резултат гръцките управляващи са въвели ограничавания за камиони и рейсове през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата-Промахон " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Илинден ". Леките коли се пропущат през границата единствено с вериги.

Министерство на външните работи добавя, че се чака още довечера ограничаването за тежкотоварни коли пред Промахон да бъде анулирано след разчистване на пътя.

По районните и второстепенни пътища в област Централна Македония придвижването се реализира единствено със зимни вериги. Временно е наложено ограничаване за камиони над 3,5 тона.

В Солун главните пътища са почистени, само че все пак веригите са целесъобразни.

Засегнати са и полети на летището в Солун.

Някои фериботни линии остават затворени. Планиращите да употребяват ферибот се поучават да се свържат с локалните пристанища или туроператорите, с цел да се осведомят за настоящите промени.

Властите в Северна Гърция предлагат хората да се въздържат от пътувания, в случай че не са наложителни.

Ако изпаднат в неволя поради неприятното време, българските жители могат да се свържат с посолството на Република България в Атина на следния мобилен телефон за незабавни случаи: +30 693 70 96 220 или с генералното консулство в Солун: +30 2310 829 210; +30 2310 869 510 или дежурен телефон в извънработно време: +30 2310 869 520, осведомят от Министерство на външните работи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР