Министерството на външните работи (МВнР) на България изпрати нота до

...
Министерството на външните работи (МВнР) на България изпрати нота до
Коментари Харесай

МВнР с остра позиция срещу антибългарските прояви в Северна Македония

Министерството на външните работи (МВнР) на България изпрати нота до Министерството на външните работи на Република Северна Македония за многочислените антибългарски прояви и лозунги по отношение на няколкодневните митинги в Скопие против така наречен френско предложение за решение на разногласието сред Скопие и София и повдигане на ветото за старт на договарянията на РСМ за участие в Европейски Съюз. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи у нас.

В нотата се показва дълбока угриженост от протичащото се, което е в отговор и на популяризирания антиевропейски разказ против одобряването на добросъседски връзки сред двете страни.

" Особено притеснително е, че недоброжелателните прояви в общественото пространство ескалират в миг, когато София и Скопие интензивно търсят път към градивен разговор и намиране на трайни взаимноприемливи решения в полза на европейската интеграция на Република Северна Македония и района ", гласи нотата.

" Вярваме, че сходни прояви ще се трансфорат в част от предишното, а нашите две страни ще съумеят да отворят нова страница в връзките си, учредена на взаимно почитание и откровено другарство ", декларират още от българското Министерство на външните работи.

Вече повече от седем дни опозицията в Северна Македония провежда демонстрации против предлагането на Френското председателсто, на което има постоянно и антибългарски лозунги и прояви.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР