Министерството на туризма отвори нова процедура за финансиране на маркетингови

...
Министерството на туризма отвори нова процедура за финансиране на маркетингови
Коментари Харесай

Държавата отпуска 5 млн. лева за реклама на черноморски общини

Министерството на туризма отвори нова процедура за финансиране на маркетингови действия на туристическите услуги в 21 черноморски общини.

Все още обаче министерството не дават информация за последствията от огромните наводнения при започване на септември, от които пострадаха общините по Южното Ч.

Общият размер на средствата по новата стратегия е 5 млн. лв. като Министерството на туризма обезпечава 60% като безплатно финансиране. Останалите 40 на 100 се поемат от общините, които обаче би трябвало да имат свои сътрудници. Всеки един план за маркетинг и реклама би трябвало да включва с изключение на община, също по този начин оператор на летище и туроператор. Партньор може да бъде и друга община, която не е включена в плана.

Всеки един план може да бъде на стойност до 400 хиляди лв., от които страната обезпечава 240 хиляди лв.. Така общините ще могат да завоюват 20 плана. Всяка община ще може да кандидатства по два плана, стига тя да дава отговор на изискванията. 50% от средствата ще бъдат платени предплатено преди осъществяване на акцията.

Задължително изискване е плановете да съдържат и реклама на България като дестинация, както и надписът на Министерството на туризма.

Крайният период за подаване на документи за присъединяване е 27 ноември тази година. Очаква се първите планове да бъдат утвърдени до месец по-късно.

По програмата могат да аплайват общините - Аврен, Аксаково, Балчик, Белослав, Бургас, Бяла, Варна, Вълчи дол, Девня, Добрич-град, Долни чифлик, Дългопол, Каварна, Малко Търново, Несебър, Поморие, Приморско, Созопол, Суворово, Царево и Шабла.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР