Министерството на туризма отправи покана за среща към Българска федерация

...
Министерството на туризма отправи покана за среща към Българска федерация
Коментари Харесай

Министър Зарица Динкова се срещна с Любо Ганев

Министерството на туризма насочи покана за среща към Българска федерация волейбол. Такава се организира във вторник, 2 август, като на нея се отзоваха президентът Любомир Ганев и вицепрезидентът Петър Кънев. Те организираха дълъг диалог с министъра на туризма Зарица Динкова.

Сред водещите тематики бяха продължение на сполучливото партньорство сред двете институции през последните години, както и идното Европейско състезание за мъже, на което България е съдомакин. Страната ни ще приемe един от най-престижните волейболни конгреси от 29 август до 11 септември в град Варна. В Двореца на културата и спорта в морската ни столица ще се играят дуелите от Група В, в която е и българският тим, както и четири осминафинала (8-9 септември) и два четвъртфинала (11 септември).

Министър Динкова уточни, че спортът е една от най-хубавите реклами на всяка страна. Тя пожела триумф на мъжкия народен тим на ЕвроВолей 2023 и даде обещание да направи всичко допустимо, с цел да участва персонално на някоя от срещите във Варна.

„ Интересът към Европейското състезание е доста сериозен. Имаме поръчки от над 1500 задгранични почитатели за мачовете във Варна. Това е явен знак по какъв начин спортът спомага за развиването на туризма и популяризирането на съответни местоположения “,

разяснява Ганев.

Представителите на БФВ подариха на министър Динкова топка с подписи от женския народен тим на България.

Българският туризъм ще бъде интензивно рекламиран по време на Европейското състезание за мъже, като туристическото лого на страната ни ще има непокътнато място в цялостното брандиране на шампионата.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР