Министерството на транспорта и съобщенията обяви конкурси за членове на

...
Министерството на транспорта и съобщенията обяви конкурси за членове на
Коментари Харесай

Транспортният министър обяви конкурс за жп мениджъри с визия и мащабно мислене

Министерството на превоза и известията разгласи състезания за членове на органите за ръководство и надзор в Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ и „ Холдинг БДЖ “ ЕАД.

Обявени са състезания за избор на:
общоприет шеф на Наказателен кодекс „ Железопътна инфраструктура “;двама членове на Управителния съвет на компанията;член на Съвета на шефовете на „ Холдинг БДЖ “ ЕАД.
Конкурсите ще се проведат в условия на бистрота и неприкритост, дават обещание от отрасловото ведомство. Кандидатите за БДЖ е належащо да подчертават върху екологичната и скоростна транспортна услуга, която да дава отговор на актуалните стандарти, както и да показват визия за финансовия мениджмънт на сдружението.

Моята цел е предприятията в системата на МТС да имат витален и сполучлив мениджмънт, който бързо да реализира задачите на промяната в железопътния бранш. Позициите, които предлагаме, са идеална опция за мениджъри с визия и огромно мислене да осъществят кариерно себе си и в същото време да са задоволени от това, че работят за обществото ", съобщи министър Николай Събев.

Припомняме, че във вторник по искане на министър Събев бяха уволнени двама членове от Съвета на шефовете на " Холдинг БДЖ " - ръководителят Симеон Евтимов и Любомир Сяров. Заедно с тях бе отхвърлен и заместникът на Събев - Илия Илиев. Триото отговаряше за промяната в железниците - оповестеното вливане на пътническото и товарното сдружения в Холдинга.

Днес пък Антикорупционната комисия заяви, че проверява Събев и Илиев за спор на ползи.
НКЖИ
От министерството показват, че участниците в състезанието за управнически позиции в НКЖИ ще създават визия за ускорение осъществяването на железопътните планове в България и опциите за възстановяване на организационната конструкция на компанията и оптимизация на управническите процеси.

Припомняме, че Събев назначи за краткотрайно изпълняващ длъжността общоприет шеф Златин Крумов. Това стана навръх 31 декември предходната година. Той трябваше да замести Красимир Папукчийски до оповестяването на конкурс. Така Крумов действително към този момент прекарва към 2 месеца на поста. Вписването му в Търговския указател бе спряно след тъжба от страна на отстраненият Папукчийски. Впоследствие на 12 януари тази година бе вписан публично.

Справка в Търговския указател демонстрира, че сега членове в Управителния съвет са Крумов, Цветелина Хантова-Андреева и Марио Гълъбов.

Припомняме, че някогашният длъжностен транспортен министър Христо Алексиев започва процедура за промяна на управленията на всички държавни сдружения, които са под шапката на ведомството.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР