Премиерът на Унгария Виктор Орбан призовава френската националистка Марин льо

...
Премиерът на Унгария Виктор Орбан призовава френската националистка Марин льо
Коментари Харесай

Орбан призова Марин льо Пен и Джорджа Мелони да работят заедно за Европа

Премиерът на Унгария Виктор Орбан приканва френската националистка Марин льо Пен и италианския министър председател Джорджа Мелони да работят дружно за Европа. Орбан се изрича в изявление за френското издание " Льо Поан ", където излага визията си за европейските избори, предава БНР.

Европейските суверенисти би трябвало да се обединят към Марин льо Пен и Джорджа Мелони, счита Орбан.

" Бъдещето на суверенитския лагер в Европа, както и въобще на десницата, през днешния ден е в ръцете на две дами " - декларира той пред френския седмичник " Льо Поан ". Всичко ще зависи от способността за съдействие сред Марин льо Пен във Франция и Джорджа Мелони в Италия, прибавя Орбан.

Той счита, че в случай че двете съумеят да образуват обща група или коалиция в идващия Европейски парламент, могат да съставляват мощ за Европа и да изградят очертанията на нова европейска десница.

" Единствената спънка за това беше наличието на екстремистите от " Алтернатива за Германия ". Това към този момент не е спънка, тъй като те са изключени " - разяснява Орбан, чиято партия Фидес, беше отстранена от ЕНП, както напомня вестник " Монд ".

Според Орбан актуалното управление на Европейската комисия е било най-лошото до момента.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР