Лидерката в схемата Ига Швьонтек (Полша) спаси мачбол и победи

...
Лидерката в схемата Ига Швьонтек (Полша) спаси мачбол и победи
Коментари Харесай

Ига Швьонтек спаси мачбол и продължава напред на Ролан Гарос

Лидерката в схемата Ига Швьонтек (Полша) избави мачбол и победи някогашната номер 1 в света Наоми Осака (Япония) със 7:6(1), 1:6, 7:5 в мач от втория кръг на откритото състезание по тенис на Франция.

Двете играха цели три часа на закрития корт в Париж, като след извоювания от Швьонтек тайбрек в първия сет изглеждаше, че Осака господства тотално. Японката записа два пробива и взе първите четири гейма на втората част, а в седмия направи и трети брейк за крайното 6:1.

Осака стартира по сходен метод втория сет, откакто взе подаването на полякинята във втория гейм и отбрани преднината си на личен сервис за 3:0. Швьонтек понижи пасива си на 3:5, а в деветия гейм отрази мачпойнт в спомагателните разигравания и взе идващите две точки за пробив.

Това даде огромен подтик в играта на полякинята и тя усили серията си на пет следващи извоювани гейма, с цел да постави точка на мача на първи мачбол в своя изгода и 7:5. Това маркира 16-ата поредна победа на Швьонтек на откритото състезание на Франция, което тя завоюва през 2023 против Каролина Мухова (Чехия) и през 2022 против Коко Гоф (САЩ).

Следващата съперничка на Швьонтек ще бъде излъчена в срещата сред Яна Фет (Хърватия) и Мари Боузкова (Чехия).

Гоф също се класира за идната фаза на шампионата, откакто надви над Тамара Жиданшек (Словения) с 6:3, 6:4 за 92 минути. Тя пък ще играе против Яфан Ван (Китай) или Даяна Ястремска (Украйна).

По-рано денем Онс Жабюр (Тунис) се наложи с 6:3, 1:6, 6:3 против Калина Осорио (Колумбия). Поставената под номер 8 тунизийка чака победителката от срещата сред Лейла Фернандес (Канада) и Сиюй Ван (Китай).
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР