Министерството на търговията на САЩ включи в черния си списък

...
Министерството на търговията на САЩ включи в черния си списък
Коментари Харесай

САЩ включи в черния списък седем организации от Китай

Министерството на търговията на Съединени американски щати включи в черния си лист седем предприятия от Китай, в това число такива, свързани с аерокосмическата промишленост, които, съгласно Вашингтон, съставляват опасност за националната сигурност на Съединени американски щати, съобщи БГНЕС.

Съобщение за това беше оповестено през днешния ден от Бюрото за индустрия и сигурност на организацията във Федералния указател - алманах с публични документи на държавното управление на Съединени американски щати.

„ Правителството на Съединени американски щати откри, че тези организации работят срещу ползите на националната сигурност и външната политика на Съединени американски щати ”, се споделя в текста. Властите във Вашингтон настояват, че китайските организации, за които става въпрос, „ са закупили или са се пробвали да купят създадени в Съединени американски щати артикули за поддръжка на напъните на Китай за военна рационализация ”.

В листата са включени два проучвателен института на Китайската корпорация за аерокосмическа просвета и технологии, два проучвателен института на Китайската академия за галактически технологии, два проучвателен института на Китайската корпорация за електронни технологии и компания „ Zhuhai Orbita Control Systems ”.

Подчертава се, че тези организации към този момент ще бъдат обект на „ хипотеза за отвод “при разглеждането на заявките за лицензи за експорт.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР