Министерството на регоналното развитие и благоустройството официално обяви, че семейната

...
Министерството на регоналното развитие и благоустройството официално обяви, че семейната
Коментари Харесай

25 милиона за Барда на Цв. Цв. Веско Маринов и зетя на Делян Добрев от санирането!

Министерството на регоналното развиване и благоустройството публично разгласи, че фамилната компания на братовчедката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев – създател на концепцията за програмата за саниране, е №4 в класацията за най-вече усвоени средства по … програмата за саниране. Тя е направила предходната година контракти за 11 592 687,63 лева от джоба ни на данъкоплатци, като от тях сме й платили 9 405 122,19 лева за 10 предадени в употреба от 12 контрактувани блока.

Фирмата е Еко Традекс Груп с необут брачна половинка на братовчедката на Добрев и негов съучастник – някогашен контрабандист. При подписването на договорите братовчедката Росица Гарова е началник на финансовата дирекция на община Хасково, откъдето братовчедът е депутат и началник на ГЕРБ в региона, а брачният партньор и шурей на народния представител Даниел Гаров е началник на финансовата комисия на общинския съвет. Т.е. управлява работата на брачната половинка си и публичните поръчки в Хасково. Учудващо личната му компания печели значително от тях. Справката на Министерство на регионалното развитие е по искане на уеб страницата Офнюз. Общо за цяла България единствено три компании имат подписани договори за възобновяване на повече здания, демонстрират данните на министерството. Това са НСК София ЕООД (21 сгради), ПСГ АД и Техно Строй България ООД – по 13 здания.

Веднага след компанията на Добреви, се подрежда Строитество и саниране инженеринг консулт от Благоевград, чийто шеф е 25-годишната щерка на любовницата на близкия до Цветан Цветанов артист Веско Маринов. По случайност създател на сдружението е заместник-кметът по строителството в Благоевград от ГЕРБ. Нейният оборот предходната година я слага преди всичко по растеж в целия бранш строителство, защото скача в пъти.

В сряда ръководещите отхвърлиха на Българска социалистическа партия основаване на специфична комисия за следствие на корупцията при санирането.



19min.bg
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР