Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) не е направило

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) не е направило
Коментари Харесай

Бойко Рашков: МРРБ не е направило нито една стъпка, за да сезира съда за инхаус договорите

Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) не е направило нито една стъпка, с цел да сезира съда за инхаус договорите в пътното строителство по времето на кабинета на ГЕРБ. Това сподели министърът на вътрешните работи Бойко Рашков в изявление за bTV.

Той уточни, че договорите би трябвало да бъдат тествани деликатно от съда и в случай че се откри, че са законосъобразни, тогава страната да се разплати със строителните компании. Именно парите за пътищата са една от аргументите, поради които " ИТН " отдръпна поддръжката си от кабинета Петков и напусна ръководещата коалиция. Проблемът се породи към актуализацията на бюджета и по какъв начин да бъдат изхарчени спомагателните средства в размер на малко под 4 милиарда лева към Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

" Строителният пазар у нас е завзет от тези компании с инхаус договорите. Няма други компании сега и единствената опция е тези 4 милиарда лв. е да се изсипят още веднъж към тях, а няма гаранция, че схемата " Борисов " няма да се повтори още веднъж ", сподели Рашков.

Вътрешният министър не удостовери дали би оглавил Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ). Той сподели, че първо би трябвало да се задвижи процедурата в тази връзка, а " освен да слушаме планове ".

Рашков дефинира като " предизвикателство " възможното заемане на поста, само че сподели, че смяната от вътрешен министър в ръководител на КПКОНПИ " няма да бъде основна ", защото има опит с следствията.

" Това е едно предизвикателство, изключително в актуалните условия, изключително като се срещнем с концепциите, заложени в новия план за изменение и допълнение на антикорупционната комисия и нейната дейност; с нови пълномощия, които включват и следствия на редица закононарушения, което приближава комисията в нейната проверяваща конструкция до всяко едно проверяващо отделение или работа в нашата страна “, изясни той.

Рашков отговори и на обвиняванията на депутата от " ИТН " Станислав Балабанов, че вътрешният министър оглави институцията единствено тъй като не е могъл да се оправи в промяната в Министерство на вътрешните работи. По въпроса Рашков разяснява:

„ Аз не знам този младеж от кое място си ги измисля тези неща, които стартира в общественото пространство, само че прави неприятно усещане неинформираността на народния представител Балабанов, който явно приказва по материя, която не му е позната ".

Вътрешният министър съобщи още, че промяната в Министерство на вътрешните работи " в 98% е завършена ", защото се преструктурирани съществени звена в министерството. Той отхвърли и изказванията на Балабанов, че не се е справил със съкращаването на 7 хиляди души от системата и уточни, че за последните 6 месеца са освободени от работа към 2 хиляди души и се чакат близо още толкоз.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР