Министерството на правосъдието на Виетнам подчерта, че липсва конкретна правна

...
Министерството на правосъдието на Виетнам подчерта, че липсва конкретна правна
Коментари Харесай

Ще забрани ли Виетнам криптовалутите?

Министерството на правораздаването на Виетнам акцентира, че липсва съответна правна рамка за контролиране на криптовалутите и виртуалните активи в страната, макар че те не са неразрешени.

Као Данг Дин, заместник-ръководител на гражданскоправния отдел на министерството, акцентира другите избрания и третирания на тези цифрови активи в международен мащаб. Той акцентира належащата потребност от регулации заради присъщите опасности, свързани с виртуалните активи, които могат елементарно да бъдат експлоатирани.

В отговор на тези опасения виетнамското държавно управление подреди на Държавната банка на Виетнам да извърши изчерпателен обзор на криптовалутите и виртуалните активи, с цел да ограничи евентуалните действия, свързани с прането на пари. Освен това на Министерството на финансите е предоставена задачата да сътвори цялостна правна рамка до май 2025 година

Въпреки че криптовалутите нямат статут на законно платежно средство във Виетнам, физическите лица не престават да търгуват с тях посредством задгранични платформи или партньорски покупко-продажби.

Вследствие на това страната е очевидец на обилни облаги на криптопазара. Според отчет на американския снабдител на крипто данни Chainalysis Виетнам се подрежда на трето място в международен мащаб по доходи от криптовалути, като през предходната година е натрупал облаги в размер на $1.18 милиарда, изоставайки от Съединени американски щати и Обединеното кралство.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР