Министерството на правосъдието на Съединените щати заведе мащабно антитръстово дело

...
Министерството на правосъдието на Съединените щати заведе мащабно антитръстово дело
Коментари Харесай

САЩ съдят Ticketmaster, Live Nation за „незаконен монопол“

Министерството на правораздаването на Съединените щати заведе огромно антитръстово дело против Ticketmaster и компанията-майка Live Nation Entertainment, обвинявайки ги в ръководство на противозаконен монопол и надуване на билети цени за концерти, представления и други събития.

Делото, заведено във федералния съд на Съединени американски щати в Манхатън в четвъртък, беше заведено с 30 щатски и окръжни основни прокурори и се стреми да разбие монопола, който съгласно тях изтласква по-малките промоутъри и наранява артистите.

„ Индустрията за музика онлайн в Америка е разрушена, тъй като Live Nation-Ticketmaster има противозаконен монопол “, сподели в изказване помощник-главният прокурор Джонатан Кантър.

„ Нашето антитръстово дело се стреми да разбие монопола на Live Nation-Ticketmaster и да възвърне конкуренцията в интерес на почитателите и артистите. “

От години концертни почитатели и политици в Съединени американски щати приканват за преразглеждане на покупката на Ticketmaster от Live Nation през 2010 година

Ситуацията притегли необятен...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР