Министерството на отбраната внесе предложение за предоставяне на военна и

...
Министерството на отбраната внесе предложение за предоставяне на военна и
Коментари Харесай

МО внесе предложение за предоставяне на военно-техническа помощ на Украйна

Министерството на защитата внесе предложение за даване на военна и военно-техническа поддръжка за Украйна и принос на България към задачата на Европейския съюз за подкрепяне на Украйна - EUMAM UA в Министерския съвет, осведомят от Пресцентъра на МО. Това е директен резултат от

От Министерството на защитата прецизират, че са извършени съвещания с Украйна. Дискутирани са типа и размера на военната техника, която ще бъде предоставена. Тази информация е включена в класифицирано приложение към плана на решението.

Освен военното имущество, Министерският съвет предложи на Народното събрание да утвърди в границите на националния принос към задачата EUMAM UA присъединяване на военнослужещи от Въоръжените сили на Република България в Звеното за военно обмисляне и осъществяване на военни задачи на ОПСО на Европейски Съюз в Кралство Белгия, както и в Общовойсковото командване по подготовката в Полша и/или в Специализираното командване по подготовката във Федерална Република Германия.

В рамките на мандата на задачата се предлага всяка година бойни санитари от украинските въоръжени сили да се приготвят в Република България.

По-рано денем коментар по тематиката направи и. Той уточни, че на Украйна ще бъде възложен леко стрелково въоръжение и муниции.
 Списъкът с въоръжение за Украйна е подготвен
Списъкът с въоръжение за Украйна е подготвен

Още през февруари военните са имали подготвеност, само че без решение на Народно събрание не може
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР