Министерството на отбраната вече е изпълнило решението на Народното събрание

...
Министерството на отбраната вече е изпълнило решението на Народното събрание
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Гласуваната помощ за Украйна по списък е изпратена



Министерството на защитата към този момент е изпълнило решението на Народното събрание от 9 декември . " Гласуваната от Народното събрание поддръжка за Украйна е оказана, тя беше логистично обезпечена от нашите съдружници , тъй че България не е плащала по превозването й ", съобщи министърът на защитата Димитър Стоянов пред български публицисти в Брюксел. Това е отговорът на въпрос следва ли изпращане на още военна и военно-техническа помощ за Украйна.

България ще продължи да взе участие в пакетите помощ за Украйна посредством фонда за здравна рехабилитация - схемата е позната, защото украински военнослужещи са се възползвали в предходни години, има и заделени финансови средства. Димитър Стоянов е изразил подготвеност България да способства още по тази линия.

Най-малко 2% от брутния вътрешен артикул би трябвало да бъдат заделяни за защита след 2024 година Около това мнение са се обединили министрите на защитата на страните-членки на НАТО на срещата в Брюксел. " Общото мнение е, че това е най-ниската допустима ставка ", уточни още Стоянов.

По време на постоянната среща на министрите на защитата на страните-членки на НАТО Димитър Стоянов е уверил, че България работи интензивно по подготовката на въоръжените ни сили в сходство с условията на новия модел на силите на Алианса. Настоял е и че Алиансът би трябвало да усили отбранителния си капацитет по отношение на бъдещите закани, а не да " оставаме обвързани с концепциите от предишното ". В този смисъл акцент е бил подложен на потребността да се извлекат поучения от войната в Украйна и да се приготви Алианса за цифровата епоха, показват от МО .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР