Министерството на отбраната предлага нов критерий за назначаване на директор

...
Министерството на отбраната предлага нов критерий за назначаване на директор
Коментари Харесай

Въвеждат нов критерий за бъдещите шефове на Военна полиция

Министерството на защитата предлага нов аршин за назначение на шеф на „ Военна полиция “. Това излиза наяве от предложение на министър Красимир Каракачанов, оповестено на портала за публично разискване.

Предложението в правилника на „ Военна полиция “ ще разреши шеф да става военнослужещ, който има не по-малко от 10-годишен професионален опит в службите за сигурност или във въоръжените сили.

Сега настоящото изискване е шефът да има опит единствено в службите за сигурност.

Според разбора на Министерството на защитата смяната ще даде опция изборът да става измежду „ висшите офицери и такива с военно звание „ полковник “.

Наскоро Асоциация на военни служители на реда напомни, че предопределение на „ външен човек, би могло да докара до отрицателни последствия в работата “ на работа „ Военна полиция “.

Две седмици има за публичното разискване на предлагането за смяна на критериите. То би трябвало да мине и през Министерския съвет.

Промяната се предлага на фона на рокадата, която би трябвало да изпрати настоящия началник на службата - бригаден военачалник Борислав Сертов, за боен аташе в Москва.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР