Министерството на отбраната определи това като разширяване на съществуващите мерки,

...
Министерството на отбраната определи това като разширяване на съществуващите мерки,
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Русия конфискува паспортите на своите официални лица, за да не бягат

Министерството на защитата дефинира това като разширение на съществуващите ограничения, които съществуват още от руско време и бяха затегнати през 2014 година, когато Русия окупира незаконно украинския полуостров Крим.

То съобщи, че " от началото на съветското навлизане в Украйна съветските държавни чиновници и служащи са обект на все по-строги ограничавания за пътешестване в чужбина ".

Отбелязва се също, че работодателите, които са по-близо до центъра на властта в Русия, " са изправени пред по-строги ограничения; на чиновниците на Кремъл е неразрешено да пътуват в чужбина за всевъзможни развлекателни цели ".

 

През март 2022 година Москва забрани на жителите да напущат Русия с повече от 10 000 $ в брой. А Министерството на защитата на Обединеното кралство съобщи през януари, че Русия е забранила на служащите мигранти с двойно поданство да напущат страната, защото обмисля по-нататъшна военна готовност, написа още „ Бизнес инсайдер ".

Някои европейски страни не разрешиха достъпа на съветски туристи до териториите си, а доста страни затвориха въздушното си пространство за съветски самолети.

Десетки, в случай че не и стотици хиляди млади руснаци напуснаха страната, когато Русия разгласи „ частична “ готовност на резервистите през септември.

Не е ясно какъв брой от тези хора са били публични лица или измежду елита на страната.

Някои публични лица са избягали от Русия и оферират да предадат секрети в подмяна на даване на леговище. Сред тях е и някогашен доктор от съветската шпионска организация, който съобщи, че е събирал секрети, преди да избяга във Франция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР