Министерството на отбраната не е продавало и/или предоставяло на държави

...
Министерството на отбраната не е продавало и/или предоставяло на държави
Коментари Харесай

Военно министерство отрече България да е дала на държави на НАТО самолети Су-25 за Украйна

Министерството на защитата не е продавало и/или предоставяло на страни на НАТО самолети Су-25, предопределени за Украйна. Това обявиха от МО до медиите във връзка информация в " Блумбърг ", че България е продала 14 щурмови самолета руско произвеждане Су-25 на страни-членки на НАТО, които са ги предали на Украйна.

Bloomberg цитира публикация на Майкъл Уинфри, който е отпред на нидерландския изчерпателен план Oryx, в която се показва каква военна помощ, на каква стойност и в какво количествено изражение е получил Киев от западните си съдружници. В раздел " авиация " се цитира и покупката на фронтовите ни самолети Су-25. Bloomberg обаче прецизира, че данните не могат да бъдат без значение доказани.

Служебният външен министър Николай Милков по-рано през днешния ден съобщи също, че няма такава информация.

Преди две години България ремонтира 8 щурмови самолета СУ-25. Един от които изгуби при подготвителен случай. В окончателното решение на 48-ото Народно заседание от декември не е записано, че страната ни ще дава изтребители и тежка техника. А единствено леко стрелково оръжие и муниции.

Темата за даване на бронетанкова техника и за зенитно-ракетни комплекси е била разисквана и при визитата на министъра на защитата в Украйна предходната година.

Въпреки настояванията политическото управление на армията и президентството са изключвали сходни разновидности с аргумента, че България няма заместващи платформи, с които да извършва и отговорностите си по Конституция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР